Si të pastrohet për seksin anal

Si të pastrohet për seksin anal

Seksi anal është një praktikë e zakonshme seksuale në gjinitë dhe seksualitetet. Pastrimi para dhe pas seksit anal mund të ndihmojë të gjitha palët të ndjehen më të rehatshme dhe më pak të penguara. Mund të parandalojë gjithashtu përhapjen e infeksionit.

Seksi anal është një praktikë seksuale që përfshin futjen e penisit, gishtërinjve ose një objekti tjetër, siç është një vibrator, në anus për kënaqësi seksuale.

Një studim i vitit 2007 zbuloi se një e treta e të dy meshkujve dhe femrave raportuan se kishin seks anal. Një studim i vitit 2009 sugjeron që 19–32% e grave kanë pasur seks anal në 6-12 muajt e fundit.

Megjithëse seksi anal është një aktivitet seksual relativisht i zakonshëm, është e rëndësishme që njerëzit të jenë të vetëdijshëm për praktikat më të mira për seksin anal dhe si të zvogëlojnë rrezikun e infeksionit. Sidoqoftë, mënyra më e mirë për të parandaluar infeksionin është të Përdorni një prezervativ.

Ky artikull diskuton se si të pastroni anusin para dhe pas seksit dhe si të parandaloni infeksionin.

Si të pastroni anusin

Disa njerëz mund të zgjedhin të pastrojnë anusin e tyre në dush menjëherë para seksit anal. Ata gjithashtu mund të marrin në konsideratë fshirjen e rektumit me fshin të lagësht për të siguruar që nuk ka çështje të humbur fekale.

Një dietë me fibra të lartë mund të ndihmojë në mbajtjen e stools të fortë dhe të rregullt myceril dozë. Kjo ndihmon në mbajtjen e anusit të pastër dhe zvogëlon rrezikun e një takimi me gropën gjatë seksit anal. Në shumicën e rasteve, kjo duhet të jetë gjithçka që duhet të bëjë një person.

douching

Sidoqoftë, disa njerëz gjithashtu mund të konsiderojnë douching anal. Kjo përfshin futjen e ujit në rektum dhe anus për t'i pastruar ato, gjë që mund të ndihmojë seksin anal të ndjehet më i rehatshëm. > Gjatë seksit, nuk zvogëlon rrezikun e marrjes së një IST të infeksionit seksualisht të transmetueshëm.

isshtë gjithashtu thelbësore të përdorni lëngun e saktë, siç është zgjidhja e kripur, megjithëse është në rregull të përdorni ujë të çezmës për të bërë herë pas here. Gjithmonë përdorni ujë të vakët, pasi uji i nxehtë gjithashtu mund të shkaktojë dëme.

klizmë

Disa njerëz mund të preferojnë një klizmë. Kjo gjithashtu pastron rektumin dhe zbrazet zorrët, por përfshin futjen e lëngut në zorrën e madhe. Në mënyrë tipike, mjekët përshkruajnë enemas për kushte specifike mjekësore.

Sidoqoftë, kompletet e klizmës së shtëpisë janë në dispozicion. Gjithmonë ndiqni udhëzimet me kujdes. Mos shtoni asnjë zgjidhje në çantë ose detyroni më shumë ujë në rektum sesa rekomandohet. Përdorni ujë të çezmës së vakët ose një zgjidhje të kripur që vjen me kitin e klizmës.

Një artikull i vitit 2014 gjithashtu nënvizon shqetësimin se një klizmë mund të rrisë rrezikun e infeksionit. Sidoqoftë, ajo rekomandon gjithashtu zhvillimin e një klizme jo të dëmtuar për përdorim në seksin anal.

Rëndësia e pastrimit të anusit

Sipas Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC), seksi anal paraqet rrezikun më të lartë të kontraktimit dhe transmetimit të HIV -it dhe SIDA nëse secili partner ka HIV , dhe ata nuk përdorin prezervativ. Personi pritës mund të jetë në rrezik sepse rreshtimi i rektumit është shumë i hollë, që do të thotë se HIV mund të hyjë. Partneri futës gjithashtu mund të jetë në rrezik sepse HIV mund të hyjë në trup përmes uretrës ose shkurtime ose skrap në penis. Gjithmonë përdorni një prezervativ kur praktikoni seks anal.

Seksi anal pa prezervativ mund të përhapë edhe infeksione të tjera, të tilla si Escherichia coli (E. coli), Salmonella dhe Giardiasis.

Pastrimi para dhe pas seksit anal nuk do të parandalojë përhapjen e infeksioneve seksualisht të transmetueshme (IST). Sidoqoftë, mund të zvogëlojë ekspozimin ndaj baktereve të rrezikshme dhe disa parazitëve.

Ndjenja e pastër para se seksi anal mund të ndihmojë të gjitha palët të pushojnë dhe të shijojnë përvojën.

Pastrimi i objektit depërtues

Pastrimi i penisit nuk do të parandalojë përhapjen e infeksioneve. Sidoqoftë, pastrimi i lodrave seksi dhe objekteve të tjera depërtuese mund të zvogëlojë rrezikun e përhapjes së baktereve të caktuara.

Ndërsa disa arsimtarë të seksit tregojnë se pastrimi i lodrave seksi mund të ngadalësojë përhapjen e infeksionit kur një person përdor të njëjtat lodra seksi me partnerë të shumtë, disa hulumtime minojnë këtë pretendim.

Një studim i vitit 2014 ndoqi gratë me papillomavirus të njeriut vaginal HPV që përdorën një lodër seksi dhe e pastruan atë. Rezultatet treguan se në disa raste, HPV ishte akoma i pranishëm në vibrator 24 orë më vonë.

Kjo sugjeron që lodrat e seksit mund të mbajnë baktere dhe të përhapin infeksione. Rreziku më domethënës mund të jetë kur një person përdor të njëjtën lodër seksi me njerëz të ndryshëm gjatë të njëjtës seancë seksi ose brenda një afati të shkurtër kohor.

Pastrimi i lodrave seksi mund të largojë disa baktere. Ai gjithashtu mund të shpëlojë lëngjet e lubrifikimit dhe trupit trupor. Strategjia e duhur e pastrimit varet nga lloji i lodrës seksi:

 • Lodrat e qelqit dhe çelikut të pandryshkshëm: Pastroni me sapun dhe ujë.
 • Plastika e fortë: Fshini me fshin antibakterial ose lani me sapun antibakterial.
 • Silikoni: vlim për 5-10 minuta ose lani në lavastoviljen. Sapuni ose fshin antibakterial gjithashtu mund të pastrojnë silikonin.
 • Lodrat elektrike: Shkëputni lodrën dhe pastroni sipas udhëzimeve të prodhuesit. Sigurohuni që të mos e zhytni kordonin ose ndonjë pjesë elektrike në ujë. Lejoni që lodra të thahet plotësisht para se ta përdorni përsëri.
 • Lodra materiale poroze: Ndiqni udhëzimet e prodhuesit. Njerëzit mund të përdorin sapun dhe ujë në disa materiale, të tilla si lëkure dhe najlon, ndërsa një person duhet të përdorë ujë vetëm për produkte vinyl.

Sigurohuni që të lani të gjitha pjesët, përfshirë bashkëngjitjet e rrobave. Për shembull, lani një parzmore të rripit të rrobave në makinën larëse nëse etiketa tregon se është e sigurt për ta bërë këtë.

Pastroni çdo lodër pas përdorimit dhe shmangni ruajtjen e lodrave të ndyra, pasi kjo inkurajon rritjen e baktereve.

isshtë e sigurt të përdorni prezervativë në shumë lodra seksi, duke zvogëluar nevojën për t'i pastruar ato dhe duke ulur rrezikun e përhapjes së infeksioneve.

Pastrimi i shtratit dhe vendndodhjeve të tjera

Seksi anal nuk është zakonisht shumë i çrregullt. Lubet dhe lëngjet trupore mund të lagështojnë çarçafët. Disa njerëz vërejnë gjurmë të vogla të lëndës fekale. Nëse një person ka një aksident të lëvizjes së zorrëve ose vëren sasi të mëdha të feces gjatë seksit anal, kjo mund të sinjalizojë një çështje shëndetësore.

Për të zvogëluar rrëmujën, provoni të vendosni një peshqir ose fletë të vjetër.

Për të pastruar më pas, hiqni çdo fletë ose batanije. Njollat e para-trajtimit, pastaj lani menjëherë.

çfarë të përfshini në një pajisje pastrimi

Njerëzit që gëzojnë seks anal mund të mbledhin një çantë të thjeshtë për të siguruar që ata janë gjithmonë të gatshëm. Provoni të vendosni sa vijon në një qese:

 • Fletë ose peshqir të vjetër që është e lehtë për tu pastruar
 • Ujërat e ujit për të fshirë duart dhe sipërfaqet
 • Antibakteriale Fshirjet për pastrimin e lodrave të seksit
 • Një Kit Enemë ose Anal Duche
 • Prezervativët

Praktikat më të mira për seksin anal

Anal Seksi është i sigurt për shumicën e njerëzve. Shtë një mit që seksi i shpeshtë anal do të dëmtojë zorrët ose zorrët. Për sa kohë që partnerët përdorin lubrifikantin dhe nuk detyrojnë asgjë në anus, rreziku i dëmtimit është shumë i ulët.

Për të shijuar seksin anal:

 • Merrni paraprakisht nëse një ose më shumë palë janë HIV-pozitive ose nuk e dinë statusin e tyre.
 • Përdorni një prezervativ për të zvogëluar rrezikun e transmetimit të infeksioneve.
 • Përdorni gjithmonë një lubrifikant. Anusi nuk e bën lubrifikantin e vet. Thatësia rrit rrezikun e dhimbjes dhe lotëve, kështu që përdorni sa më shumë që të jetë e nevojshme.
 • Punoni deri në seksin anal. Disa njerëz bëhen më të rehatshëm duke filluar me gishta dhe lodra, pastaj duke u diplomuar në pranimin e depërtimit me objekte më të mëdha.
 • Praktikoni komunikimin e hapur dhe sigurohuni që të gjitha palët të pëlqejnë me entuziazëm seksin anal.
 • Shkoni ngadalë. Ndonjëherë një person ka nevojë për kohë për t'u përshtatur me ndjesitë e seksit anal. Lëvizja ngadalë lejon që muskujt të relaksohen.
 • Frymë thellë dhe mbajeni sikur të keni një lëvizje të zorrëve për të ndihmuar në relaksimin e muskujve.
 • Ndërsa nuk është e nevojshme të pastroni anusin para seksit anal, duke vepruar kështu mund t'i bëjë të gjitha palët të ndjehen më të rehatshme dhe të lehtësojnë seksin më të kënaqshëm.

  Njerëzit që përjetojnë dhimbje ose çështje të tjera gjatë seksit anal duhet ta diskutojnë këtë me një mjek, i cili mund të jetë në gjendje të identifikojë burimin e problemit.

 • Sëmundjet infektive/bakteret/viruset
 • Shëndeti seksual/stds

Lajmet mjekësore sot kanë udhëzime të rrepta ndihmuese dhe tërheq vetëm nga studimet e rishikuara nga kolegët , institucione kërkimore akademike, dhe revista mjekësore dhe shoqata. Ne shmangim përdorimin e referencave terciare. Ne i lidhim burimet parësore - përfshirë studimet, referencat shkencore dhe statistikat - brenda secilit artikull dhe gjithashtu i rendisim ato në seksionin e burimeve në fund të artikujve tanë. Ju mund të mësoni më shumë rreth asaj se si ne sigurojmë që përmbajtja jonë është e saktë dhe aktuale duke lexuar politikën tonë editoriale

.