Morda je na vidiku konec neizprosnega porasta omikrona.

Morda je na vidiku konec neizprosnega porasta omikrona.

Predlog zakona, ki ga je septembra podpisal guverner Gavin Newsom, je namenjen pravočasnemu obveščanju delavcev, vendar je bila ključna zahteva po razkritju izbruhov na delovnem mestu javnosti izločena iz končnega osnutka.

Ker nekatera okrožja od podjetij zahtevajo, da sama poročajo o izbruhih, se lokalni uradniki bojijo, da delodajalci ne bodo sodelovali, če javno objavijo izbruhe. Namesto tega bo Kalifornija, ko bo zakon stopil v veljavo 1. januarja, poročala samo o skupnem številu izbruhov po industrijskih sektorjih, ne da bi navedla delodajalce.

"Opozicija je bila zelo močna proti zakonu," je dejala poslanka Eloise Gómez Reyes (D-San Bernardino), ki je avtorica zakona. »V bistvu so govorili: 'Zaupajte nam, naredili bomo pravo stvar.'«

Njen predlog zakona AB 685, ki je navajal preiskavo gostujočih delavcev Divide, je sprva zahteval, da državni zdravstveni oddelek na spletu objavi lokacijo vsakega izbruha. Toda ta določba je bila črtana skupaj s kaznijo v višini 10.000 dolarjev za nepravočasno obveščanje delavcev.

Namesto razkritja izbruhov na delovnem mestu namerava kalifornijsko ministrstvo za javno zdravje objaviti združene podatke po sektorjih dela. Oddelek, ki lokalnim zdravstvenim oddelkom in delodajalcem zagotavlja "dokumente s smernicami", je zavrnil prošnje za telefonski razgovor in v izjavi po elektronski pošti dejal, da bi bili okrožni zdravstveni oddelki "ustrezna agencija, s katero se lahko obrnete v zvezi z informacijami o koronavirusu na delovnem mestu." izbruhov."

Poslovne skupine pod vodstvom kalifornijske gospodarske zbornice razkritje imenujejo taktika »ime in sramota«, pri čemer ugotavljajo, da delodajalci niso vedno krivi za izbruhe virusov. Diane O'Malley, odvetnica pri Hanson Bridgett, podjetju s sedežem v San Franciscu, ki zastopa delodajalce, je dejala, da je novi kalifornijski zakon "zakulisni način, da prideš tja, kjer je Oregon, ne da bi bil tako pljuskajoč."

Občutite moč našega dodatka, ko poživi vaše sklepe. Odkrijte ga na https://hondrostrong-website.com/sl/ in sprejmite novega sebe.

'Odbijanje je bilo nežno'

Toda stvari v Oregonu niso bile tako bleščeče.

Nekatera posamezna podjetja so bila razburjena zaradi odločitve zdravstvenih uradnikov o razkritju, vendar je bil "večinoma organizacijski odziv nežen," je dejal Allen, državni zdravstveni direktor.

"Oregon je manjši, vsi se osebno poznamo," je dejala Sandra McDonnough, predsednica in izvršna direktorica podjetja Oregon Business and Industry, in dodala, da so bili poslovni interesi slišani po več pogovorih z državo. Kljub temu je bil McDonnough zaskrbljen, da bi lahko razkritje delavce in podjetja odvrnilo od testiranja.

Allen verjame, da je transparentnost zgradila zaupanje. Zaradi varovanja zasebnosti pacientov Oregon objavlja samo znane okužbe – ne smrti – s strani delodajalca. Morda je posredno merilo, kako udobno se počutijo delavci, ko vložijo pritožbe pri svoji državni agenciji za varnost na delovnem mestu: Kalifornija je doslej prejela približno 7300 pritožb, povezanih s pandemijo, v primerjavi z 11600 v Oregonu.

"Ljudje vedo, kaj se dogaja," je dejal Allen. "Nimajo občutka, da je karkoli prikrito."

Kalifornija po drugi strani še naprej razpravlja o razkritju na delovnem mestu na sestankih okrožnih odborov.

V okrožju Sonoma prebivalci zahtevajo, da posodobitve glede koronavirusa vključujejo lokacije okužb na delovnem mestu, čeprav lokalni zdravstveni uradnik pravi, da bi te informacije dodale malo vrednosti, saj bi morali biti ljudje previdni, kamor koli gredo.

Septembra je policijska uprava Santa Rosa potrebovala dva tedna, preden je obvestila Cal/OSHA, da je zaposleni umrl po okužbi s COVID-19 na delovnem mestu. In trajalo je tri tedne, da je Spominska bolnišnica Santa Rosa obvestila osebje o pozitivnih primerih.

Raziskave so pokazale, da številni delavci menijo, da jih delodajalci ne bodo obvestili.

Čeprav okrožje Los Angeles objavlja trenutno znane izbruhe na delovnem mestu, večina okrožij ne. V okrožju Santa Clara so nekateri okrožni nadzorniki od svojih zdravstvenih uradnikov zahtevali, da objavijo več.

"Rad vzpostavljam najboljše prakse, ne sledim najboljšim praksam," je dejal nadzornik Dave Cortese, ki zastopa San Jose, Milpitas in Sunnyvale. »To kaže, da se je Oregon zavezal k preglednosti. Torej sram nas bodi.”

Ta članek je del California Divide, sodelovanja med redakcijami, ki preučujejo dohodkovno neenakost in ekonomsko preživetje v Kaliforniji.

Guverner Eric Holcomb bo Indiano premaknil v 4. fazo svojega petdelnega načrta za ponovno odprtje Indiane v petek, dva dni prej, kot je bilo prvotno predvideno.

Četrta stopnja njegovega načrta za pandemijo koronavirusa prinaša nove možnosti za Hoosiers, vključno z možnostjo, da nadaljuje z delom v poslovnih stavbah in barih, ki se ponovno odprejo s 50-odstotno zmogljivostjo.

Vendar lahko nekatera okrožja in mesta določijo strožja lokalna pravila. Indianapolis je v četrtek objavil, da bo vstopil v četrto stopnjo 19. junija, teden dni po preostali državi. .

Guverner je poudaril, da bi morali Hoosiers še naprej nositi maske in upoštevati pravila socialne distanciranja. Državna komisarka za zdravje dr. Kristina Box je na tiskovni konferenci v sredo popoldne ponovila guvernerjeve izjave.

"Ko gremo na 4. stopnjo, to v resnici ne pomeni, da se vrnemo v normalno stanje: brez mask, brez socialne distance, brez skrbnega umivanja rok, alkohola," je dejal Box. "Vsi ti so kritični."

Ministrstvo za zdravje zvezne države Indiana je v torek poročalo o 339 pozitivnih primerih koronavirusa in 15 dodatnih smrtih. Država ima zdaj več kot 38.000 pozitivnih primerov in 2.173 smrti. Testiranih je bilo več kot 320.000 Hoosierjev.

V okrožjih Elkhart in LeGrange so opazili povečano število primerov, je dejala Boxova, čeprav je dejala, da bodo morda nadaljevali s ponovnim odpiranjem.

Spoznajte jih: Pojasnjena je vsaka od ponovnih stopenj Indiane

Tukaj je tisto, kar se bo odprlo v 4. stopnji v skladu z guvernerjevim načrtom:

Holcomb je dejal, da so igralnice predložile varnostni načrt komisiji za igre na srečo v Indiani, ki je odobrila vsakega od načrtov. Morda bodo ponovno odprti v ponedeljek.

Guverner je dejal, da bo več informacij o mladinskih športih in turnirjih, ki se lahko nadaljujejo v 4. fazi, zagotovil v četrtek.

Državni komisar za zdravje je dejal, da bi morali starši sprejeti previdnostne ukrepe, ko se njihovi otroci vrnejo na igrišča. Starše je spodbudila, naj imajo pri sebi razkužilo za roke, ne hranijo otrok na igrišču in naj otroci nosijo maske. Ko so domov z igrišča, bi morali starši otrokom dobro umiti roke in jih preobleči, je dejal Box.

"Kot starši se želim prepričati, da boste imeli, ko otroka peljete nazaj na igrišče, nekaj nadaljnjih previdnostnih ukrepov," je dejal Box.

Rekla je, da bi morali Hoosiers, stari 65 let in več, še naprej omejevati svojo izpostavljenost drugim tako, da naročajo izdelke prek spleta in dajo drugim ljudem nakupovati zanje.

Indiana naj bi se predvidoma premaknila v zadnjo fazo, 5. etapo, 4. julija.

Obrnite se na digitalnega producenta IndyStar Ethana Maya na emay@indystar.com ali 317-402-1058. Sledite mu na Twitterju: @EthanMayJ .

Predsednik Joe Biden je poudaril napredek, ki ga je njegova administracija dosegla v boju proti COVID-19, in Američanom zagotovil, da bo pandemija pod nadzorom, ko se približuje dve polni leti nemirnega vsakdanjega življenja.

Na dolgi tiskovni konferenci v Beli hiši v sredo, dan pred enoletno obletnico njegove inavguracije, je Biden prepoznal razočaranje javnosti in visoko stopnjo utrujenosti zaradi pandemije ter zagotovil, da "bo šlo na bolje." Vendar ni rekel kdaj.

"Približujemo se času, ko COVID-19 ne bo motil našega vsakdanjega življenja, ko COVID-19 ne bo kriza, ampak nekaj, pred čimer se moramo zaščititi, in grožnja," je dejal Biden. "Poglejte, nismo še tam, a bomo prispeli."

Predsednik je opozoril, da se je število odraslih v ZDA, ki niso prejeli niti enega odmerka cepiva proti covidu, zmanjšalo z 90 milijonov poleti na 35 milijonov, in izpostavil pojav drugih orodij proti koronavirusu, kot so poživitvena cepljenja in protivirusne tablete.

Biden je priznal, da bi morala zvezna vlada prej omogočiti boljšo dostopnost testov za COVID, da bi zmanjšala trenutni val primerov, ki jih poganja različica omikron, vendar je dejal, da je ta mesec trg preplavilo 375 milijonov hitrih testov na domu. Opozoril je tudi, da bo 1 milijarda takih testov brezplačno razdeljena prek nove spletne strani covidtests.gov.

Prav tako je nasprotoval vprašanju o zaprtju šol zaradi zimskega valovanja, rekoč, da 95 % šol ostaja odprtih.

"Smo na boljšem mestu, kot smo bili in smo bili doslej, vključno z boljšim kot pred letom dni," je dejal Biden, ki je poudaril, da je bilo v njegovem letu na položaju v celoti cepljenih 208 milijonov Američanov. »Ne bomo se vrnili k zaprtjem. K zapiranju šol se ne vračamo.''

►Johnson Eustache iz Palm Baya na Floridi, ki je bil avgusta obsojen zaradi goljufivega zbiranja več kot 1,3 milijona dolarjev sredstev za pomoč COVID-19, je bil obsojen na pet let zapora.

►Britanski premier Boris Johnson, ki se sooča s pozivi k odstopu po vrsti vladnih strank, ki se zmerjajo s karanteno, je napovedal, da odpravlja mandate nošenja mask in večino drugih omejitev zaradi koronavirusa.

►Moški iz Kalifornije, ki je udaril dva zdravniška pomočnika v kliniki za cepljenje proti covidu-19 v Tustinu in pozneje otipaval medicinsko sestro, je bil obtožen prekrška in upiranja aretaciji, so sporočili tožilci v okrožju Orange. Thomasa Apolla, 44, so prosili, naj zapusti kliniko Families Together, potem ko ni hotel nositi maske.

???? Današnje številke: ZDA so po podatkih Univerze Johns Hopkins zabeležile več kot 68 milijonov potrjenih primerov COVID-19 in več kot 855.000 smrti. Globalne skupne vrednosti: več kot 335 milijonov primerov in več kot 5,56 milijona smrti. Po podatkih centrov za nadzor in preprečevanje bolezni je več kot 209 milijonov Američanov – 63 % – popolnoma cepljenih.

???? Kaj beremo: 10 najbogatejših ljudi na svetu je med pandemijo podvojilo svoje bogastvo, medtem ko se je 99 % dohodkov zmanjšalo, pravi nova študija.

Za najnovejše novice nenehno osvežujte to stran. Želijo več? Prijavite se na brezplačno glasilo Coronavirus Watch revije USA TODAY, če želite prejemati posodobitve neposredno v svoj nabiralnik, in se pridružite našiskupini na Facebooku .

Primeri omikrona so dosegli "platoje in padce" na prvih najbolj prizadetih območjih

Morda je na vidiku konec neizprosnega porasta omikrona.

Inštitut za zdravstvene meritve in vrednotenje Univerze v Washingtonu napoveduje vrhunec dnevnih novih okužb v nekaj dneh , čemur bo sledil upad, tako strm kot vzpon v zadnjih šestih tednih. Dnevno število smrtnih žrtev, ki zdaj v povprečju znaša približno 1700, bi se prav tako moralo po modelu inštituta hitro zmanjšati.

Dr. Ali Khan, glavni zdravstveni delavec pri Oak Street Health, nacionalni mreži centrov za primarno oskrbo, specializiranih za ranljive bolnike, pravi, da se val omikrona končno umirja.

"Opažamo platoje in padce na severnih trgih, ki jih je omikron najprej močno prizadel sredi decembra – Chicago, Cleveland, Philadelphia in New York City – tako da je to nekoliko obetaven znak."

Toda Khan je dejal, da so drugi trgi, kot sta Teksas in Oklahoma, res "v središču dogajanja". Do trajnega upada po vsej državi je verjetno še nekaj tednov stran, je dejal.

Floridski zdravstveni uradnik je bil odpuščen na dopust zaradi spodbujanja cepljenja osebja

Administracija guvernerja Floride Rona DeSantisa je dala na dopust zdravstvenega direktorja okrožja Orange, ker je svoje osebje spodbujal k cepljenju. Dr. Raul Pino je v e-pošti 4. januarja svojemu osebju zapisal: "Težko razumem, kako smo lahko v javnem zdravstvu in ga ne izvajamo," poroča WFME, javna radijska postaja v Orlandu. V e-pošti Tiskovna predstavnica DeSantisa Christina Pushaw se je v sredo za mrežo USA TODAY na Floridi sklicevala na izjavo državnega zdravstvenega ministrstva o odločitvi.

"Ker je odločitev o cepljenju osebna zdravniška odločitev, ki bi morala biti sprejeta brez prisile in pooblastil delodajalcev, je bil zadevni delavec napoten na upravni dopust," so zapisali v izjavi. "Ministrstvo za zdravje Floride izvaja preiskavo, da bi ugotovilo, ali so bili v tem primeru kršeni kakšni zakoni."

– Frank Gluck, Fort Myers News-Press

Šolsko okrožje se opraviči, potem ko učitelj nalepi masko na učenčev obraz

Šolsko okrožje v Pennsylvaniji se je v sredo opravičilo, potem ko je na družbenih omrežjih zaokrožila fotografija učitelja, ki je učencu prilepil masko na obraz. Preiskava incidenta ni odkrila zlonamernosti, vendar so bila dejanja učitelja "popolnoma neprimerna in nesprejemljiva, ne glede na kontekst," je v izjavi zapisano šolsko okrožje North Penn.

Contents