Otrais šāviens radīja līdzīgas problēmas, bet ne tik nopietnas, viņš teica.

Otrais šāviens radīja līdzīgas problēmas, bet ne tik nopietnas, viņš teica.

Viņi arī nezina, vai pieaugums ilgs divas nedēļas vai divus mēnešus.

Neviena veselības sistēma, sacīja Safdars, nav atbrīvota no sajūtas, ka ir satriekts vai tuvu nomāktam.

"Misija ir diezgan skaidra, vai ne?" viņa teica. "Jūs rūpējaties par slimiem cilvēkiem neatkarīgi no tā, kas notiek jums apkārt."

Taču šonedēļ sabiedrības veselības amatpersonas un veselības sistēmas brīdināja, ka valsts ir tuvu lūzuma punktam.

"Tas varētu ātri pasliktināties, un šis lūzuma punkts ir tad, kad mēs vairs nevaram glābt visus, kas smagi saslimst," Wisconsin Health News rīkotajā pasākumā sacīja Raiens Vestergards, štata Veselības pakalpojumu departamenta galvenais medicīnas darbinieks.

Aptuveni 3,5% COVID-19 pacientu tiek hospitalizēti, un apmēram katram ceturtajam no šiem pacientiem būs jāārstē intensīvās terapijas nodaļā.

Pamatojoties uz šiem aprēķiniem, no 43 463 cilvēkiem Viskonsīnā, kuru Covid-19 tests bija pozitīvs pēdējo septiņu dienu laikā no ceturtdienas, būtu nepieciešams hospitalizēt 1521 cilvēku — un 380 būtu nepieciešama intensīvās terapijas nodaļa. Un daži no šiem pacientiem varētu atrasties intensīvās terapijas nodaļās nedēļas.

"Ikdienas darbībā mēs turpinām koncentrēties uz to, kas viņiem kā organizācijai ir jādara, lai rūpētos par pacientiem," sacīja Price of ProHealth. "Šobrīd mēs ar to tiekam galā."

Jūsu aknu svētnīca ir šeit ar Alkotox. Noklikšķiniet šeit: https://alkotox-website.com/lv/ , lai sāktu savu ceļojumu.

Bet viņš arī teica: "Mēs neredzam neko citu, kā tikai nepārtrauktu pacientu pieaugumu, ko mēs redzam."

Kas notiek, ja tas turpinās nedēļas vai mēnešus, ir bailes.

Medicīnas koledžas epidemioloģe Kesidija sacīja, ka pašreizējo trajektoriju var pārbaudīt.

"Mums vienkārši jāstrādā kopā," viņa teica. "Trajektorija un nākotne ir atkarīga no tā, kā mēs uzvedamies tagad."

Vai šī ziņa beidzot tiks pieņemta un vai cilvēki sāks mainīt savu uzvedību, nebūs zināms pēc dažām nedēļām.

Ikdienas ASV koronavīrusa nāves gadījumu skaits trešdien strauji pārsniedza 2000, jo nedēļu kopējais inficēšanās gadījumu skaits sāk pārvērsties nāves gadījumu skaitā, kas nav novērots kopš maija. Citas pazīmes liecina, ka pandēmija tikai pasliktinās, Čikāga tuvojās bloķēšanai un Kalifornijā inficēto skaits pārsniedza 1 miljonu.

Lietu skaita pieaugums tagad nogalina amerikāņus gandrīz tikpat ātri kā vasaras sliktākā nedēļa. Pēc tam nāves gadījumu skaits būs salīdzināms tikai ar pavasara pieaugumu, kad vairāk nekā nedēļu dienā vidēji mirst vairāk nekā 2000.

Prezidents Donalds Tramps un citi bija atstājuši malā pašreizējo ikdienas infekciju pieaugumu, sakot, ka uzlabotas ārstēšanas metodes ir mazinājušas Covid-19 nāvējošo ietekmi. Un kādu laiku vidējais nāves gadījumu skaits dienā bija krietni zem 1000.

Tas bija toreiz, tas ir tagad. Lielais infekciju skaits ir palielinājis hospitalizāciju skaitu līdz rekordlielam līmenim. Un tikai pēdējo divu dienu laikā ir ziņots par vairāk nekā 3200 nāves gadījumiem.

Lūk, šodienas jaunākās ziņas:

  • Sejas masku mandāti kļūst arvien aktuālāki starp republikāņu gubernatoriem Aiovas, Jūtas un Ohaio štatā.
  • Kalifornija drīzumā kļūs par otro štatu, kurā pārsniegs 1 miljonu koronavīrusa gadījumu, kas liek štatam atcelt atsākšanas plānus.
  • Jaunzēlande daļēji slēdz Oklendas centru noslēpumainā COVID-19 gadījuma dēļ, ziņo The Guardian.
  • Ticketmaster strādā pie plāna, lai ļautu cilvēkiem droši atgriezties koncertos 2021. gadā, pārbaudot, vai viņiem ir negatīvs COVID-19 tests vai viņi ir vakcinēti, ziņoja Billboard .

???? Šodienas skaitļi: saskaņā ar Džona Hopkinsa universitātes datiem ASV ir ziņots par vairāk nekā 10,45 miljoniem gadījumu un 242 000 nāves gadījumu. Kopējais skaits pasaulē: 53 miljoni gadījumu un 1,28 miljoni nāves gadījumu.

????️ Koronavīrusa kartēšana: izsekojiet ASV uzliesmojumam savā štatā.

Kalifornija pievienojas Teksasai 1 miljona klubā

Kalifornija seko Teksasai par vienu dienu, ceturtdien kļūstot par otro štatu, kurā reģistrēts vismaz 1 miljons Covid-19 gadījumu.

Kalifornija joprojām ieņem zemu gadījumu skaitu uz 100 000 iedzīvotājiem — 37. vietā valstī ar 2534 —, taču štata veselības aizsardzības amatpersonas saskatīja bīstamības zīmi pozitīvo testu skaita pieaugumā līdz 4,2 nedēļas laikā, kas ir augstākais rādītājs. kopš septembra sākuma. Pēdējo 14 dienu laikā šis pieaugums ir saistīts ar COVID izraisīto hospitalizāciju skaita pieaugumu par 31%.

"Mēs redzam pārāk daudz cilvēku ar atsegtām sejām," tviterī ierakstīja sašutis gubernators Gevins Ņūsoms. "Sejas pārklājuma nēsāšana ir ļoti svarīga, lai cilvēki būtu droši un veseli, lai uzņēmumi būtu atvērti un cilvēki atgrieztos darbā. Dariet savu daļu. Valkājiet masku."

-- Kriss Vudjards

Čikāga ir tuvāk bloķēšanai ar ieteikumu par uzturēšanos mājās

Čikāgas mērs Lori Lightfoot ceturtdien paziņoja par jaunu iniciatīvu “Aizsargāt Čikāgu”, kas ietver ieteikumus par uzturēšanos mājās, kas stāsies spēkā pirmdienas rītā.

Pilsēta “stingri ieteica” iedzīvotājiem iziet no mājām tikai tāpēc, lai dotos uz darbu vai skolu, meklētu medicīnisko palīdzību, dotos uz pārtikas veikalu vai aptieku, paņemtu pārtiku līdzi vai saņemtu piegādes, norāda mēra birojs.

Iedzīvotājiem tika ieteikts nerīkot pulcēšanās mājās ar cilvēkiem ārpus viņu mājsaimniecības, izvairīties no visiem nebūtiskiem ceļojumiem un atcelt klātienes Pateicības dienas svinības. Pilsēta arī ieviesa jaunus ierobežojumus, lai ierobežotu sanāksmes un saviesīgus pasākumus līdz 10 cilvēkiem gan iekštelpās, gan ārā, tostarp tādus pasākumus kā kāzas, dzimšanas dienas ballītes, biznesa vakariņas, saviesīgi pasākumi un bēres.

Pilsēta arī noteica priekšlaicīgu nebūtisku uzņēmumu slēgšanu plkst. 23:00

"Šobrīd esmu vairāk noraizējies par COVID, nekā jebkad kopš marta," sacīja Čikāgas Sabiedrības veselības departamenta galvenā medicīnas darbiniece Elisone Ārvadija. "Mēs atrodamies neatklātā teritorijā... Mēs neesam sagatavoti šāda līmeņa uzliesmojumam."

– Greisa Haka

Karību jūras kruīza kuģis apgriežas pēc tam, kad pasažieriem ir pozitīvs tests

Labs ceļojums? Vairāk kā breve voyage.

Viens no pirmajiem Karību jūras kruīziem kopš pandēmijas sākuma patiešām bija īss, jo SeaDream 1 bija jāpārtrauc ceļojums, kad vismaz pieciem pasažieriem bija pozitīvs koronavīrusa tests. Kuģim trešdien bija jāatgriežas Barbadosā, no kurienes tas sākotnēji izbrauca sestdien, kad tika pamanītas pirmās slimības uzliesmojuma pazīmes.

Kuģis pārvadā apmēram 120 pasažierus un apkalpi, lielākā daļa no ASV, un tam ceturtdien bija jāpiestāj pie Barbadosas, kamēr vietējās varas iestādes veica pārbaudes. Mātesuzņēmums SeaDream Yacht Club paziņoja, ka visiem apkalpes locekļiem ir bijuši negatīvi testi, un pasažieri atrodas karantīnā, kamēr tiek veiktas pārbaudes.

Vācija un Francija redz progresu, bet Lielbritānijā pieaug infekciju skaits

Dažu spēcīgāko Eiropas valstu centienos kontrolēt jaunāko koronavīrusa gadījumu pieaugumu ir dažādi rezultāti.

Šķiet, ka uzliesmojums Vācijā un Francijā palēninās, lai gan slimnīcas joprojām ir pārpildītas un, visticamāk, turpmākajās nedēļās saskarsies ar vēl lielāku slodzi. Tikmēr Lielbritānija cīnās ar spēcīgām grūtībām, ceturtdien ziņojot par lielāko vienas dienas pieaugumu — par 33 470 jauniem inficēšanās gadījumiem jeb par 10 520 vairāk nekā iepriekšējā dienā. Apvienotajā Karalistē no COVID-19 miruši vairāk nekā 50 000 cilvēku, kas ir Eiropā visvairāk nāvējošo cilvēku skaits.

Valstis visā kontinentā pēdējo nedēļu laikā ir ieviesušas dažādas intensitātes bloķēšanas pasākumus, mēģinot savaldīt otro pandēmijas vilni, un apstiprināto gadījumu skaits sasniedz rekordus.

Vācijas amatpersonas pauž piesardzīgu optimismu, ka pagājušajā nedēļā veiktie pretizplatīšanās pasākumi, tostarp bāru, restorānu un sporta objektu slēgšana, palīdz ierobežot vīrusu. Arī Francija ir ieviesusi ierobežojumus, tostarp prasot lielākajai daļai pieaugušo palikt mājās visu, izņemot vienu stundu dienā. Skolas paliek atvērtas.

Pfizer brīvprātīgais mudina amerikāņus saņemt vakcīnu, cik drīz vien iespējams

Glens Dešīlds, Pfizer koronavīrusa vakcīnas brīvprātīgais Teksasā, sacīja, ka šāviena blakusparādības bija smagākas, nekā viņš gaidīja, taču viņš mudināja amerikāņus iegūt vakcīnu, "cik ātri vien iespējams". Deshields, kas parādījās raidījumā "Fox & Friends", sacīja pēc pirmās divu šāvienu procedūras, ka viņam trīs vai četras dienas bija galvassāpes, nogurums un sāpes injekcijas vietā. Otrais šāviens radīja līdzīgas problēmas, bet ne tik nopietnas, viņš teica.

Šonedēļ Pfizer ziņoja, ka tās vakcīnas efektivitāte pret COVID-19 ir 90%, un visā pasaulē tika pārbaudīti vairāk nekā 43 000 cilvēku. Deshields tvītoja, ka viņa vectēvs reiz viņam stāstīja, ka "viena no viņa pirmajām atmiņām bija zvanu zvanīšana, atzīmējot Pirmā pasaules kara beigas. Ja tā ir taisnība, šis ir tāds brīdis. Esmu pagodināts piedalīties šajā tiesā."

Fauci: pandēmija vairs nepastāvēs

Valsts izcilais infekcijas slimību eksperts saka, ka pandēmija nepastāvēs “daudz ilgāk”, taču, iespējams, tā arī netiks izskausta. Dr. Entonijs Fauči, ceturtdien uzstājoties virtuālajā veselības konferencē, sacīja, ka sabiedrības veselības amatpersonām, iespējams, vajadzēs “hroniski uzturēt kontroli” pār Covid-19.

"Tas var būt kaut kas tāds, kas kļūst endēmisks, un mums ir jābūt uzmanīgiem," sacīja Fauci. "Protams, tā nebūs pandēmija daudz ilgāku laiku, jo es uzskatu, ka vakcīnas to mainīs."

ASV farmācijas gigants Pfizer un tā līdzstrādnieks BioNTech pirmdien publiskoja agrīnus pētījuma rezultātus, kas liecina, ka viņu vakcīnas kandidāts novērsa vairāk nekā 90% inficēšanās ar vīrusu, kas izraisa Covid-19. Ja viss noritēs labi, FDA apstiprinājums varētu tikt saņemts jau nākamajā mēnesī, taču jebkuru vakcīnu masveida izplatīšana vēl būs pēc mēnešiem.

Infekciju skaits atkal sasniedz jaunu rekordu

Saskaņā ar Džona Hopkinsa datiem trešdien ziņots par rekordlielu 143 231 inficēšanos. Tā bija devītā diena pēc kārtas, kad skaits pārsniedza 100 000. Pirms tam ASV nekad nebija sasniegušas sešciparu skaitli. Jau vairākas dienas gandrīz katrs štats vai katrs štats ir ziņojis par pieaugošu gadījumu skaitu. Gandrīz divas trešdaļas štatu ziņo par gadījumiem ātrāk nekā jebkad agrāk.

Trešdien septiņi štati ziņoja par rekordlieliem nāves gadījumiem pēdējā nedēļā. Jaunākais ASV ikdienas nāves gadījumu kopskaits ir 2005, septiņu dienu kopējais nāves gadījumu skaits ir 7956. Tas ir sliktākais kopš vasaras kāpuma augustā, un mēs esam ceļā, lai to ātri pārspētu.

– Mihaels Stučka

Darba no mājām nodoklis? Banka saka, ka tā ir laba ideja

Saskaņā ar Deutsche Bank pētījuma ziņojumu darbiniekiem, kuri izvēlas strādāt attālināti, būtu jāmaksā nodoklis, lai palīdzētu tiem darbiniekiem ar zemiem ienākumiem, kuri nevar. Ziņojumā ar nosaukumu "Kas mums jādara, lai atjaunotu" teikts, ka darbinieki, kuri strādā no mājām, saņem tūlītējus finansiālus ieguvumus, tostarp samazinātas ceļa, pārtikas un apģērba izmaksas. Ziņojumā norādīts, ka darba devējs maksātu nodokli, ja tas nenodrošinātu darbiniekam pastāvīgu darba vietu. Pretējā gadījumā darbinieks maksātu nodokli.

"Mūsu aprēķini liecina, ka savāktās summas varētu finansēt materiālo ienākumu subsīdijas tiem cilvēkiem ar zemiem ienākumiem, kuri nevar strādāt attālināti un tādējādi uzņemties lielākus "vecos ekonomikas" un veselības riskus," sacīja Džims Reids, globālais fundamentālo kredītu stratēģijas un tematisko pētījumu vadītājs. Deutsche Bank.

- Brets Molina

Eksperti mudina amerikāņus vakcinēties pret gripu tūlīt

Gripas sezona līdz šim šķiet viegla, taču veselības eksperti brīdina, ka gadījumā, ja īstenosies baiļīgā COVID-19 un gripas "tvindēmija", tā var pārņemt slimnīcas un vēl vairāk noslogot veselības aprūpes speciālistus, kuri jau ir bijuši vāji cīņā pret COVID-19. Precīzs gripas sezonu laiks un ilgums var atšķirties, taču aktivitāte parasti sasniedz maksimumu no decembra līdz februārim un var ilgt pat maijā. Melisa Nolana, infekcijas slimību eksperte un Dienvidkarolīnas universitātes profesore, sacīja, ka dienvidu puslodes gripas sezonas bija vieglas, taču atklāja, ka COVID-19 un gripas "kopinfekcijas" biežāk izraisa smagas slimības nekā vienas infekcijas slimības. vai otrs.

"Mēs ceram, ka arī ASV piedzīvos vieglu gripas sezonu," viņa sacīja. "Bet mēs joprojām iesakām ikvienam vakcinēties pret gripu."

Ņujorka saskaras ar jauniem ierobežojumiem, jo ​​gadījumi, hospitalizācijas atkal pieaug

Ņujorka, valsts pirmais vīrusu "karstais punkts", saskaras ar jauniem ierobežojumiem, jo ​​atkal pieaug infekciju un hospitalizāciju skaits. Bāriem, restorāniem un sporta zālēm visā štatā ir jāslēdzas katru dienu pulksten 22:00, sākot no piektdienas.

"Šī ir mūsu PĒDĒJĀ iespēja apturēt otro vilni," tviterī ierakstīja mērs Bils de Blasio. "Mēs to varam, bet mums ir jārīkojas TAGAD."

Ņujorkas štata restorānu asociācijas izpilddirektore Melisa Fleišuta jaunākos ierobežojumus nodēvēja par “milzīgu triecienu”.

Contents